Home » My Blog » 5 Redenen om uw kantoor thuis schoon te maken

5 Redenen om uw kantoor thuis schoon te maken

Je besteedt te veel tijd aan je werk.

Studies hebben aangetoond dat overwerken veel stress kan veroorzaken. Wat u doet als u gestrest bent, kan een enorme invloed hebben op uw geestelijke gezondheid. Dus als je je overweldigd voelt door je werk, is het tijd om een stapje terug te doen. Neem een pauze. Plan tijd in om tot rust te komen en gewoon te ontspannen. Dit is van vitaal belang voor het behoud van een gezonde gemoedstoestand. De hele tijd aan het werk zijn en geen pauzes nemen zal uiteindelijk leiden tot een burn-out. Overwerk kan ook grote problemen met uw gezondheid veroorzaken. Lange uren op Kantoren schoonmaken in amsterdamkunnen het risico op bepaalde ziekten verhogen. U kunt ook uw eigen gezondheid in gevaar brengen door slechte eetgewoonten te ontwikkelen als gevolg van stress.

 

Kantoren schoonmaken amsterdam

 

Je werkruimte is een broedplaats voor bacteriën en ziektekiemen.

Oppervlakken in je huis zijn besmet met ziektekiemen (bacteriën en schimmels). Deze ziektekiemen kunnen vervelende infecties in uw lichaam veroorzaken, zoals Hepatitis A, E-coli en Cytomegalovirus. Door oppervlakken grondig en vaak schoon te maken, kunt u het risico op infecties verkleinen. Bacteriën en ziektekiemen kunnen ook allergieën veroorzaken. Ze veroorzaken irritatie en ontstekingen, waardoor het risico op allergieën toeneemt. Niet alle bacteriën en schimmels zijn slecht – sommige, zoals die in ons lichaam voorkomen, zijn essentieel voor het leven. Deze moeten echter in onze omgeving aanwezig zijn, in de juiste hoeveelheden. Daarom kunnen ze, wanneer ze op uw werkplek aanwezig zijn, gezondheidsrisico's voor u en anderen veroorzaken.

U brengt uw persoonlijke gezondheid in gevaar.

Het schoonmaken van uw werkruimte kan het risico op infecties verkleinen. Maar het kan u ook helpen gezond te blijven. Er zijn bewezen voordelen van het fysiek schoonmaken van uw ruimte. Studies hebben aangetoond dat het schoonmaken van uw werkomgeving uw concentratie en aandacht kan verbeteren. Het kan u ook helpen te ontspannen en een werkomgeving te creëren die minder stresserend voor u is.

Je krijgt niet de mentale voordelen van een schone werkruimte.

Studies hebben aangetoond dat simpelweg een pauze nemen van je werk en je werkruimte schoonmaken je mentale gezondheid kan verbeteren. Onderzoek toont aan dat het simpelweg schoonmaken van je ruimte: Je productiviteit kan verhogen: Het schoonmaken van je werkruimte kan je productiviteit verhogen door je te helpen meer gedaan te krijgen. Een hogere productiviteit kan leiden tot een hoger salaris en een betere balans tussen werk en privé. Stressniveaus verlagen: Het opruimen van je werkruimte kan je helpen stressniveaus te verlagen. Het kan het niveau van cortisol verlagen (het hormoon dat mensen met een hoog cortisol een grotere neiging tot het ontwikkelen van depressie geeft). U kunt uw werkruimte ook schoonmaken om stress te verlichten door buiten het werk tijd te besteden aan ontspanningsactiviteiten zoals mediteren, yoga of lichaamsbeweging. Het opruimen van je werkplek kan je helpen te ontspannen en van stress af te komen. Vergroot je focus: Het schoonmaken van je werkruimte kan je helpen je beter te concentreren op de taken die je hebt. Het kan ook uw niveau van het stresshormoon cortisol verlagen.

Conclusie.

Als u uw werkplek schoon houdt, kunt u zich beter concentreren op uw werk en vermindert u het risico op infecties. Maar het kan je ook helpen te ontspannen, je creativiteit te stimuleren en je mentale helderheid te vergroten. Als u wilt profiteren van de voordelen van een schone werkplek terwijl u thuiswerkt, moet u tijd besteden aan het schoonmaken van uw ruimte.

En onthoud, een schone werkplek zorgt ervoor dat je je goed voelt – fysiek, mentaal en emotioneel. Dus, ruim uw werkplek op en pluk de vruchten van een schonere werkplek.