Home » bedrijfsdienst » Wat doet een loopbaancoach?

Wat doet een loopbaancoach?

Twee Vrouwen Die Pen Houden

Een loopbaancoach helpt u bij het realiseren van uw loopbaanambities. Een coach praat elke week met u over uw loopbaan, uw zoektocht naar een baan en hoe het met uw loopbaan gaat. De coach zal u ook coachen bij alle aspecten van carrièreplanning. U mag verwachten dat u met een loopbaancoach werkt als u:

o Een carrière zoeken die geen verband houdt met uw eerdere ervaring

o Een nieuw veld invoeren

o Wil graag werken met een ervaren loopbaanbegeleider

o Ervaren op een bepaald gebied, maar uw kennis en vaardigheden willen uitbreiden

o Op zoek naar een carrièreswitch

o een voorsprong willen krijgen op anderen met soortgelijke beroepsvaardigheden en -kwalificaties

o Weet niet waar te beginnen met het zoeken naar een carrière

o Niet weet welke carrière geschikt is voor u

o de verkeerde loopbaan hebben geprobeerd of van loopbaan willen veranderen

o Vind je huidige baan gewoon niet leuk

Wat is dan de rol van een loopbaancoach?

Het woord ‘coach’ betekent ‘opleiden’ en ‘instrueren’. Een loopbaancoach zal u trainen in denken, wat u op zijn beurt zal trainen in de ‘kunst van het spreken’. Hoe je spreekt in een sollicitatiegesprek zal direct invloed hebben op de besluitvorming van een werkgever. Die invloed is van onschatbare waarde, want een interviewer zal op zoek zijn naar aspecten van uw karakter en persoonlijkheid die uw prestaties in een carrière naar keuze zullen verbeteren en ontwikkelen. Coach loopbaan

In de breedste zin van het woord kan een loopbaancoach uw aanwezigheid of presentie verbeteren en anderen beïnvloeden via woorden en de effecten van uw lichaamstaal. Soms is de lichaamstaal van een persoon zo krachtig dat ze de verbale antwoorden lijkt te overheersen. Dit is de manier waarop een zelfverzekerde en uitgaande persoonlijkheid zijn lichaamstaal gebruikt. Als je de kracht van lichaamstaal begrijpt, kun je die in je voordeel gebruiken door je te onderscheiden van de massa.

5 dingen om te overwegen

Denk aan de volgende dingen als je aanwezigheid wilt ontwikkelen in een interview:

1. Zorg dat je zelfverzekerd overkomt en makkelijk in de omgang bent.

2. Je handdruk moet stevig zijn, maar niet als een hamburgerhanddruk. Dit bepaalt de sfeer voor het hele gesprek.

3. Liegen of synchroniseren is nooit een goede zaak. Ken de waarde van eerlijkheid en integriteit.

4. Lach!

5. Open je mond alsof je een persoon in de mond van een auto kijkt.

Wat betekent het echt om aanwezigheid te hebben? Aanwezigheid is een gebeurtenishoorn die zijn hoorn blaast wanneer hij zich op een plaats bevindt of op een plaats die hij gekozen heeft om te zijn. De aanwezigheid die zij gekozen hebben te hebben, weerspiegelt aspecten van hun karakter. Het is hun keuze hoe zij willen dat hun aanwezigheid overkomt. Bijvoorbeeld een syncrossis van kalmte en koelte die warmte en bekwaamheid uitstraalt. Of een syncultuur van nonchalante ontspanning en Switch Drives die duidt op verantwoordelijkheid en stabiliteit.

Stap 4: Presenteer uw vaardigheden en kwaliteiten in een context.

De context is het geheel van associaties die u heeft met de omgeving, d.w.z. de werkomgeving waaraan u bent blootgesteld in uw vroegere opdrachten, heden en toekomst. Het zijn deze associaties die door de interviewer zullen worden waargenomen.

U mag de verenigingen kiezen die u in uw beroepscontext zullen beschrijven. Je moet ze zo kiezen dat je je carrière vooruit kunt helpen door zichtbaar te zijn op dat gebied. Ter illustratie: voor een bepaalde baan moet je misschien voor ALLES herinnerd worden; kies dus associaties die weergeven wat je in vorige opdrachten goed hebt gedaan of waartoe je je aangetrokken voelt of waarvoor je bent opgeleid.

Verenigingen zijn het handboek voor uw loopbaan. Ze vormen de blauwdruk van hoe uw vaardigheden en kwaliteiten eruit moeten zien. U moet de tijd nemen om duidelijk te krijgen waar u om herinnerd wilt worden. Vervolgens moet u nagaan hoe u die dingen gaat overbrengen op een bepaald aanspreekbaar publiek.

Opmerking: interviewers willen NIETS horen over dingen die ze niet weten!

Een uitstekende aanpak is het opbouwen van een goede verstandhouding met de interviewer. Deze verstandhouding kan tot stand worden gebracht door zeer zorgvuldige non-verbale communicatie en lichaamstaal. Een dergelijke relatie is echter moeilijk tot stand te brengen in een interviewcontext. De gebruikelijke oplossing is om de interviewer over zichzelf en zijn uitdagingen te laten praten: “Vertel me over jezelf”, “Waarom denk je dat je geweldig zou zijn voor deze baan” of “Waar ben je naar op zoek?”

Al deze vragen vereisen dat de interviewer iets over zichzelf en zijn uitdagingen vertelt, maar in de meeste gevallen beschrijven de dingen die ze je willen vertellen eigenlijk iets over de baan of het bedrijf. Er is een methode om deze informatie boven water te krijgen.